El Nano Chico Marx de l’Espluga, datat del 1980, ha fet aquest estiu una estada particular a la comarca del Maresme per participar de forma excepcional a les festes de Sant Zenon de la vila d’Arenys de Mar. La Colla Gegantera d’aquest municipi va voler organitzar un pregó de la seva Festa Major molt especial, dedicat a la història dels capgrossos arenyencs, amb motiu del seu centenari.

El pregó es va fer des de tots els balcons de la casa de la Vila, d’on van aparèixer tots els històrics capgrossos d’Arenys de Mar, molts dels quals procedents de la casa Ingenio de Barcelona, com els de l’Espluga de Francolí. Alguns d’ells havien desaparegut i per això els geganters d’Arenys de Mar n’havien buscat rèpliques arreu de Catalunya.

L’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga va acordar la cessió temporal del capgròs a finals de l’any passat, i ja aquesta primavera el Nano espluguí va viatjar cap al Maresme, on hi ha passat bona part de l’estiu, fins la Festa Major i ser exposat a l’Espluga.