Aquesta setmana la sega de cereal a la comarca de la Conca de Barberà s’ha donat per acabada i el balanç de l’anyada és molt irregular d’una zona a l’altra. A l’Espluga de Francolí hi ha productors que es mostren prou satisfets, altres consideren que la collita d’aquest any ha sigut “més dolenta de l’habitual”. La principal causa ha estat la climatologia: manca de precipitació al final del cultiu i excés de pluja en el moment de la sembra.

La collita d’ordi aquest any es mou entre els 2.000 i els 2.500 quilos per hectàrea pel que fa a la zona baixa del francolí, mentre que a les parts més altes del terme municipal les dades són de 3.000 i 3.500 quilos per hectàrea. El blat s’ha mantingut igual sobre la mitjana dels darrers anys. 

Collita 2019 (Imatge: Pep Morató)

ÀUDIO: Joan Saumell, agricultor de l’Espluga, parla sobre la producció d’enguany

ÀUDIO: Saumell explica quina és la qualitat del gra

A l’Espluga de Francolí la producció ha baixat un 40% a causa de la falta de pluviometria, en canvi, el preu es mantindrà igual a l’any passat.