A falta de la instal·lació del mobiliari urbà, la remodelació del carrer Sor Maria Torres de l’Espluga de Francolí ja és una realitat. Les obres s’han allargat gairebé dos mesos més del previst, fins a cinc. Finalment, es faran algunes modificacions sobre la planificació inicial de l’equip de govern anterior. 

Després d’una reunió de l’Ajuntament amb els veïns, s’ha decidit reordenar i suprimir algunes de les jardineres. També es canviaran els bancs que s’havien comprat per uns de més estrets. “Els veïns no estaven d’acord amb el mobiliari s’havia de posar”, ha explicat el regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell.

ÀUDIO: Xavier Rosell explica els canvis en el mobiliari urbà

Durant la intervenció, s’han fet les voreres més amples, suprimint les places d’aparcament, s’ha pavimentat de nou el carrer i s’ha renovat el circuit d’aigües de les cases. “Són unes obres que s’han allargat molt en el temps perquè la constructora no ha sigut una empresa molt àgil”, ha reconegut Rosell. 

Tot i això, el regidor ha comentat que es tracta d’un carrer que ha quedat “ben acabat”, en comparació als que s’han fet durant el darrer mandat. 

ÀUDIO: Xavier Rosell valora les obres

Les obres es paguen amb una modificació de crèdit

S’han fet les voreres més amples (Foto: Arnau Martínez)

Les obres del carrer Sor Maria Torres han tingut un cost al voltant dels 100.000 euros. Finalment, es va haver de modificar la despesa de crèdit per pagar-les, tenint en compte que, en un inici, s’havia de fer amb el romanent de tresoreria. El nou equip de govern va haver de descartar aquesta opció després que es trobessin que la liquidació del pressupost del 2018 encara no havia estat tancada, un tràmit que, a dia d’avui, encara tampoc s’ha fet.