La tradicional baixada de l’aigua des de Sant Magí de la Brufaganya ja està en marxa, des d’aquest dissabte a primera hora del matí. L’emblemàtic acte de les festes de Sant Magí de Tarragona viu enguany la 26a edició des de la seva recuperació.

Els portants de l’aigua, una vuitantena de persones, ja han emprès a les 7 del matí l’anada cap a Tarragona després d’haver fet nit al santuari de Pontils. Els portants de l’aigua arribaran a Tarragona aquest diumenge al voltant de les sis de la tarda.

Es diu que de les fonts de Sant Magí de la Brufaganya, a la Conca de Barberà, en raja aigua miraculosa i, per això, any rere any una comitiva de carros s’encarrega de fer-la arribar a Tarragona. La tradició marca que a primera hora del 17 d’agost arrenca la tradicional baixada i enguany així ha estat per 26è any consecutiu. La comitiva, formada per vuit carros, ha comptat amb una vuitantena de persones dels portants tarragonins i la Societat Sant Antoni de Valls, molts dels participants ho fan en família.

El coordinador dels Portants de Tarragona, Carles Salvadó Baches, ha parlat sobre l’aigua miraculosa que any rere any arriba a la plaça de Tarragona.

ÀUDIO: Carles Salvadó Baches, coordinador dels Portants de Tarragona, parla sobre l’aigua de Sant magí.

El bon ambient es manté al llarg del recorregut amb més de 66 quilòmetres i deu poblacions per la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès que es divideix en dues etapes. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va participar ahir a la nit en la missa celebrada a la mateixa font del santuari de Sant Magí de la Brufaganya.

Galeria d’imatges de Pep Morató