El 8 d’agost de 1993 va ser una data molt especial pel col·lectiu casteller. Al Pati d’Armes de Santa Coloma de Queralt s’hi presentava El carro gros. Durant mesos, l’artista Francesc Anglès havia treballat en una escultura que reflecteix amb gran luxe de detalls la construcció d’un 4 de 8. 

L’escultura, originàriament elaborada amb guix, va ser bronzejada l’any 1999, i des de llavors està exposada a la Rambla Nova de Tarragona. Per a celebrar el 20è aniversari d’aquesta efemèride, l’Associació Festes de la Minerva ha organitzat una nova Diada Castellera a Santa Coloma. La cita, dissabte 17 d’agost (19:00h) a la Plaça de l’Església, comptarà amb el concurs dels Moixiganguers d’Igualada i els Tirallongues de Manresa. Acabada l’actuació, el públic podrà gaudir de les actuacions gratuïtes d’Ebri Knigh i Koers. 

Prèviament, Anglès oferirà la xerrada ‘La construcció d’El Carro Gros’. Serà dijous 15 d’agost (19:00h) a la Sala de la Torre del Palau-Castell dels Comtes de Santa Coloma, on a continuació s’inaugurarà una exposició fotogràfica homònima en el qual es mostra com es va gestar aquesta peça artística única. 

Actuacions musicals de les Festes de la Minerva 2019

Les Festes de la Minerva 2019 estaran protagonitzades per les actuacions castelleres i també les musicals. Divendres 16 d’agost, The Sey Sisters explotaran tot el seu talent a la Plaça de l’Església (23:00h). Un trio de veus negres de gran qualitat properes. Cita imprescindible pels amants del gospel, el soul, les veus a capella i els amants de la bona música en general. 

Els més petits també tindran el seu moment per esbargir-se musicalment. Diumenge 18 d’agost, el popular grup The Penguins desplegarà el seu repertori de reggae infantil (19:30h). 

Les actuacions musicals posaran el punt final, dilluns 19 d’agost al Passeig de la Muralla de Santa Coloma. Aquest serà el punt final del correbars amenitzat per la Bandarra Street Orkestra (Teatre Municipal l’Estrella, 23:30h), i també l’escenari del concert de Pinnochio Band i les sessions dels punxadiscos Te jodes y bailas y We like Turtles.