Durant la darrera setmana, el Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet ha dut a terme treballs de manteniment de perímetres de protecció, a la franja de protecció del camí de l’Argentada.

Els treballs han abastat els entorns de basses, pistes, cases forestals i àrees de lleure, i la seva funció és protegir contra els incendis forestals, instaurant un perímetre amb baixa densitat forestal i per tant de baixa combustibilitat. També “s’ha obert caixa” tal com indiquen des del Paratge per tal que els vehicles d’emergència no tinguin cap problema pels camins de les Muntanyes de Prades.

Cartell situat al camí de l’Argentada (Imatge: Arnau Martínez)

Durant aquests dies podria ser que els usuaris es trobessin els camins tallats però segons informen del PNIN serà puntualment. També afegeixen que s’han utilitzat mesures de prevenció addicionals i es consulta pla alfa per tal de realitzar els treballs.

L’EFMR.cat també ha pogut saber que a partir de setembre s’arranjaran els principals camins del Paratge, això suposarà una afectació més gran pel trànsit rodat en aquesta zona.