El pròxim 1 de setembre Montblanc es posarà la gorra contra el càncer infantil per tal de recollir diners per la casa dels Xuklis d’AFANOC. Per tercera vegada, segona com a oficial, la capital de la Conca celebrarà activitats en solidaritat amb aquesta casa d’acollida per a familiar de nens amb càncer.

El diumenge 1 de setembre s’iniciarà la festa a les 9:00h amb una caminada d’orientació en família i amb un esmorzar popular. Tot seguit a la plaça Sant Francesc tindran lloc diverses activitats, durant tota la jornada; tallers infantils, dinar solidari, festa de l’escuma, festa Holy, i moltes sorpreses més. 

Gorra i got (Foto: Josep Morató)

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha destacat que “Montblanc és una vila molt solidària” i que l’Ajuntament està al costat d’aquestes iniciatives. De la mateixa manera el regidor de Turisme, Oriol Pallissó, ha dit que “esperem que sigui, un altre any, una festa solidària que és bonica, perquè veus el carrer Major, la plaça i Sant Francesc tothom amb la gorra”.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, parla sobre Montblanc, vila solidària.

La iniciativa va néixer de la voluntat del montblanquí Sergi Estadella d’agrair el suport i ajut rebut per part de l’associació AFANOC. En la presentació de la jornada, Estadella ha expressat que “una vegada més, Montblanc i tota la gent de la Conca, es posin la gorra pels infants i adolescents en càncer el dia 1 de setembre“.

ÀUDIO: Sergi Estadella, organitzador del “Posa’t la gorra”, explica l’edició d’enguany

La primera edició oficial del ‘Posa’t la gorra’ a Montblanc va recaptar 14.000 euros que van anar destinats a la Casa dels Xuklis que gestiona l’Afanoc. Estadella ha explicat que “esperem arribar a les xifres de l’any passat o superar-les si tot va bé“. Enguany, a més a més, es podrà adquirir un got amb el disseny del ‘Posa’t la gorra’ a Montblanc.

ÀUDIO: Estadella parla sobre les edicions anteriors

Durant el cap de setmana es vendrà, al preu de 7 euros, la gorra que identifica la campanya, i que enguany ha estat dissenyada per Agatha Ruiz de la Prada, que ha creat una gorra molt visual gràcies a la vivacitat dels seus colors. Es podrà comprar a les diverses activitats organitzades durant l’1 de setembre a Montblanc.