Les populars Llàgrimes de Sant Llorenç, tindran el seu màxim d’activitat a Europa les nits de l’11 al 12 i del 12 al 13 d’agost, quan segons els càlculs dels models estàndard es podran observar al voltant de 100 meteors per hora.

Segons AstroPrades la Lluna plena disminuirà la visibilitat de les Llàgrimes de Sant Llorenç, i farà complicada la seva observació. La Lluna serà un 14% més gran de l’habitual i un 30% més brillant, causant així que els estels més tènues siguin imperceptibles.

ÀUDIO: Aleix Roig, membre d’AstroPrades, explica quins són els millors dies per veure

Roig assegura que la Conca de Barberà és un bon lloc per veure la pluja d’estels però es recomana que s’intenti buscar un lloc per observar que es trobi el màxim allunyat possible de la contaminació lumínica, en aquest cas de Montblanc. Els millors llocs serien les Muntanyes de Prades o a l’interior de la comarca com Sarral.

D’aquesta manera l’àrea de visió observada serà major, ja que els estels poden concentrar-se en qualsevol part del cel. Per tal que la vista s’acostumi a la foscor es recomana estar la màxima estona possible a les foques i si es necessita llum artificial, utilitzar la il·luminació vermella per tal de no perdre agudesa visual.

ÀUDIO: Roig destaca la Conca com un dels bons llocs per veure les llàgrimes

De la mateixa manera, aquells que vulguin estar al costat dels experts o poden fer amb AstroPrades que per aquests dies té diverses activitats. Una d’elles és la sessió en planetari Full Dome amb produccions i simulacions de l’univers comentades en directe pels guies d’Astroprades i també l’observació amb telescopis automatitzats. Les inscripcions es poden fer al web astroprades.cat