El Danseu Festival coprodueix per primera vegada una peça, ‘Oblea’, de la companyia catalana La Taimada. Es tracta d’un espectacle que s’estrenarà aquest dissabte a les 21.30 h a Les Piles, dins el mateix festival. Des d’aquest dimecres, la companyia treballa a contrarellotge per acabar de polir tots els detalls, tenint en compte que han muntat l’obra en només deu dies.

Una de les directores de La Taimada, Olga Álvarez, explica a l’EFMR que es tracta d’una peça “exprés”. Fa tan sols un parell de mesos que el director del Danseu, Pau Estrem, va oferir-los-hi la possibilitat d’aquesta coproducció. Álvarez comenta que van escollir el concepte de l’obra en una hora i en deu dies l’han treballat amb els dos ballarins protagonistes. “Encara estem fabricant la peça”, confessa Olga Álvarez.

ÀUDIO: Olga Álvarez explica que és una peça “exprés”

Olga Álvarez i Jordi Cabestany, directors de La Taimada (Foto: Pep Morató)

Els dos directors, Olga Álvarez i Jordi Cabestany, defineixen la peça com a un “ritual”. “Obliga a pensar a l’espectador”, diu Álvarez. Es tracta d’una barreja entre el clàssic i el contemporani on parlen de l’amor o del perdó. El públic “té un paper clau” en dues de les parts, comenta Cabestany. “Trencar la quarta paret és un tema tabú”, ha estat “un repte”, afegeix la dona. 

ÀUDIO: Olga Álvarez parla del paper del públic

La Taimada és una de les quatre companyies que aquesta setmana està gaudint del nou programa de residència ‘al Camp’ del Danseu Festival. Cabestany i Álvarez es mostren satisfets d’aquest nou programa: “ens dona visibilitat i ens ofereix la possibilitat d’entrar en una nova dinàmica”, manifesta Jordi Cabestany. I és que la companyia és la primera vegada que creen una peça pensada per al carrer.

Programa de residències ‘al Camp’

A més a més de La Taimada, les companyies Ambae, Labuena compañía i In-motus, s’han instal·lat des de diumenge passat a Sarral i a les Piles per assajar durant sis dies. L’organització es fa càrrec de l’allotjament, l’espai de treball, les dietes i dona suport econòmic i tècnic. Una visió de residències artístiques europea ja que, normalment, a Espanya només s’ofereix el lloguer d’espais. Amb aquest programa volen “reforçar” la creació, segons subratlla el director del Danseu Festival, Pau Estrem. “La nostra feina dialoga molt amb l’espai, venir aquí obre noves converses i diàlegs”, valora Estrem. 

ÀUDIO: Pau Estrem explica la importància de les residències

Pau Estrem, director del Danseu Festival (Foto: Pep Morató)

Del divendres 9 d’agost al diumenge 11, arribaran els espectacles de dansa, circ, teatre i arts escèniques, en definitiva, a Les Piles. Un total de 13 produccions de sis companyies internacionals, tres nacionals i tres de catalanes.

Cal destacar les estrenes nacionals de ‘Rodadoras’ de la companyia Becky Namgauds, ‘Jamais en retraite’ de Compagnie Zania i les dues estrenes mundials de ‘Rise’ de Wonderground i ‘Oblea’ de La Taimada.