L’Ateneu l’Empelt de Montblanc ha emès un comunicat denunciant la relació de la Universitat Nova Història amb l’ultradreta. Concretament carreguen contra la presentació de l’Organització per l’Alliberament de Catalunya (OAC) dins el cicle de la Universitat Nova Història. Des de l’Empelt assenyalen que la secretària i una de les fundadores de l’entitat, Silvia Orriols, és regidora de Nou Front Nacional a Ripoll, un partit d’extrema dreta i qui ha protagonitzat diverses declaracions xenòfobes.

Amb tot, des de l’Ateneu demanen que l’Ajuntament de Montblanc s’oposi a aquest esdeveniment i que retiri la subvenció econòmica a l’organització que xifren amb 6.000 euros. El regidor de Comunicació de Montblanc, Cesc Viñas, ha dit a l’EFMR que “hem observat que enguany s’ha tractat un àmbit polític que des de l’Ajuntament no considerem correcte”, en aquesta línia ha assegurat que “revisarem amb ells el contingut i el conveni cara les pròximes edicions”.

ÀUDIO: Cesc Viñas afirma que revisaran el conveni

La pseudohistòria de Nova Història

El cicle Universitat Nova Història se celebra a Montblanc des del 2015. Aquesta edició, des del passat 1 d’agost fins aquest mateix dilluns. Durant aquests dies, a través de xerrades i taules rodones es divulga pseudohistòria. Per exemple, afirmen que Cristóbal Colon o Cervantes eren catalans o estudien la descoberta catalana d’Amèrica.