L’Ajuntament de l’Espluga iniciarà una modificació puntual del POUM per canviar la qualificació urbanística de la Caserna de la Guàrdia Civil. Actualment és un equipament de defensa i no permet que es faci habitatge. Es tracta d’un tràmit indispensable perquè s’hi faci habitatge social, segons ha explicat l’alcalde de l’Espluga Josep Maria Vidal, durant el ple ordinari del mes de juliol. Tenen previst començar els tràmits al setembre. El consistori també està buscant un arquitecte perquè redacti el projecte.

ÀUDIO: Vidal explica la tramitació d’habitatge social

Enric Mercadé carrega contra l’anterior equip de govern

Durant el ple ordinari, el regidor de Festes, Cultura, Comerç i TIC, Enric Mercadé, ha sigut un dels que més ha carregat contra l’anterior equip de govern i el traspàs fet que ha qualificat de “lleuger”. Mercadé, sobre la Festa Major, ha assegurat que “ens hem trobat una organització que estava a les beceroles”. “Es van contractar els grups musicals, però la base no hi estava”, ha dit com a exemple. 

ÀUDIO: Enric Mercadé carrega contra l’organització de la festa major de l’anterior govern

En cultura també ha comentat que “tenim un arxiu local deplorable”, assegurant que s’hi posaran a treballar aviat. Pel que fa a comerç, entre d’altres coses, ha fet constatar que l’antic regidor no tenia cap relació al la Unió de Botigues i Empreses. Finalment, les TIC, ha lamentat que l’anterior govern no fes cap seguiment del desplegament de la fibra òptica i ha anunciat que es refarà el cablejat de l’edifici de l’Antic Hospital perquè es troba en “un estat deplorable”.

Qui també ha carregat contra l’anterior govern és la regidora de Turisme i de Comunicació, Laura Poblet. Ha dit que no existeix cap pla de comunicació o ha lamentat l’estat en què es troben els audiovisuals de la Cova de la Font Major. 

En canvi, la regidora d’educació, Anna Garcia o la de Ciutadania, Aida Morgades, han reconegut un traspàs “complet” la primera i “correcte” la segona. En la mateixa línia, el regidor d’Obres públiques, Xavier Rosell ha agraït “l’acompanyament” d’Antonio Vendrell.

Nova Espluga demana una auditoria externa

El regidor de Nova Espluga, Francesc Sánchez, ha proposat que el nou equip de govern faci una auditoria externa a l’Ajuntament. Ho ha fet recordant l’entrevista de l’EFMR a l’alcalde Josep Maria Vidal qui assegurava que s’havien trobat l’ajuntament “potes enlaire”. Vidal ha respost que “no ho descartem”, però que abans s’ha de determinar quins anys es faria o en quins àmbits es faria.

ÀUDIO: Francesc Sánchez demana una auditoria

Sánchez també ha reclamat que provisionalment la zona blava tingui els primers vint minuts de gratuïtat, a l’espera que es debati amb la Unió de Botigues una solució definitiva sobre aquesta qüestió. El regidor de Comerç, Enric Mercadé, ha dit que les pròximes setmanes es trobaran amb l’entitat per posar sobre la taula, entre d’altres temes, aquest. 

Junts per l’Espluga recull les queixes dels veïns

D’altra banda, Junts per l’Espluga ha recollit consultes de diversos veïns. Per exemple, que la màquina de netejar no comenci a treballar fins les vuit del matí per respectar les hores de son dels espluguins o posar un mirall al carrer Milmanda per millorar la visibilitat dels vehicles. En un altre àmbit, han lamentat que l’Espluga no hagi estat inclosa en el programa del Liceu a la fresca, com altres estius, o que no s’hagi organitzat el Mulla’t. La regidora de Ciutadania, Aida Morgades, ha dit que es farà un cap de setmana d’agost, així com també el bany nocturn o el piscineja. 

ÀUDIO: Jordi Torre trasllada les queixes d’alguns veïns