El festival internacional de dansa i arts en moviment de Les Piles, el Danseu, acollirà quatre companyies a partir de diumenge perquè realitzin una residència artística. A més a més, comptarà per primera vegada amb una coproducció. El festival se celebrarà al municipi de la Conca del 9 a l’11 d’agost amb companyies nacionals i internacionals.

El Danseu oferirà per un programa de residències amb el títol “al Camp”. L’objectiu és generar un espai de recerca i creació per a companyies i artistes vinculats a la dansa. D’aquesta manera, la setmana vinent les companyies Ambae, Labuena compañía, In-motus i La Taimada s’instal·laran a Sarral i a les Piles per assajar durant sis dies. L’organització oferirà allotjament, dietes, suport econòmic i tècnic. 


Presentació del Festival Danseu 2019 (Foto: Arnau Martínez)

El director del festival, Pau Estrem, ha explicat que es tracta de projectes que “estan en procés de creació”. D’aquesta manera, també volen establir “punts de trobada per definir com pot continuar aquest programa i com el Danseu pot recolzar aquests projectes”.

ÀUDIO: Pau Estrem explica les residències

D’altra banda, també com a novetat, el festival coproduirà l’espectacle ‘Oblea’ de la companyia catalana La Taimada. S’estrenarà el dissabte 10 a les 21.30 h al mateix Danseu.  

Tres dies de dansa

Del divendres 9 d’agost al diumenge 11, arribaran els espectacles de dansa, circ, teatre i arts escèniques, en definitiva, a Les Piles. Un total de 13 produccions de sis companyies internacionals, tres nacionals i tres de catalanes. “El Danseu ha passat de ser un festival de dansa a un festival d’arts escèniques”, ha assegurat la responsable de comunicació del festival, Marta Arjona durant la presentació. 

Cal destacar les estrenes nacionals de ‘Rodadoras’ de la companyia Becky Namgauds, ‘Jamais en retraite’ de Compagnie Zania i les dues estrenes mundials de ‘Rise’ de Wonderground i ‘Oblea’ de La Taimada.