La Fundació Chiquillos En El Campo fa tres mesos que gestiona l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí després que la Fundació Siurana abandonés el projecte. Aquest estiu però, l’equipament es troba tancat a causa dels problemes per aconseguir uns permisos d’activitat.

Segons ha pogut saber l’EFMR, la Fundació Siurana va arribar a un acord amb Chiquillos En El Campo per traspassar-los-hi la gestió, però legalment no s’ha produït fins fa poc més de dos mesos. Fonts de la nova entitat gestora, han assegurat a l’EFMR que estan topant amb molts problemes burocràtics ja que l’ermita es troba dins la Reserva Natural del Barranc de la Trinitat, a tocar del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet.

Justament és per aquest motiu que la Fundació Siurana va deixar la casa de colònies, després de més de tres anys de tràmits. Fins el passat mes de juny, els de Chiquillos En El Campo van estar a l’ermita, però durant els mesos de juliol i agost, romandrà tancada.

Els nous inquilins tenen previst agilitzar el projecte a partir de setembre. De moment han fimat un document amb l’Arquebisbat de Tarragona, el titular de l’ermita, per explotar el lloc. El mossèn de l’Espluga, Marcus Vinicius, ha explicat que volen desenvolupar un projecte social amb adolescents i joves, però encara no se’n coneixen els detalls.

ÀUDIO: Marcus Vinicius parla dels nous ermitans