Xavi Tomasa ha estat el més ràpid de la 42a Cursa Atlètica de l’Espluga que s’ha celebrat aquest dissabte en el marc de la Festa Major i que ha aplegat poc més de 300 participants, sent l’edició dels darrers anys amb un nivell d’inscripcions més baix. En la modalitat de 15 quilòmetres, Tomasa ha travessatla línia de meta amb 49 minuts i 20 segons, seguit de Abdeslam El Ouhabi (49:29) i Amaine Eddafi (49:45). Mentre que Miriam Ortiz, per tercer consecutiu, s’ha coronat clara guanyadora de la prova amb un temps de 58 minuts i 39 segons, a una distància considerable de Anahí Herrera (1:08:04) i Roser Espelt (1:08:09), segona i tercera classificada, respectivament.

L’espluguina Erika Soriano, guanyadora de la cursa de 5km

Pel que fa a la cursa de 5 quilòmetres, l’espluguina Erika Soriano ha pujat al primer esglaó del podi amb un registre de 23 minuts i 26 segons. La classificació femenina l’ha completat Laura Bascuñana (24:13) en la segona posició i Angelina Díaz (24:24) tercera.

D’altra banda, el primer corredor a creuar la línia de meta aquesta tarda ha estat Gerard Ribé, després de 17 minuts i 1 segon del tret de sortida. 20 segons més tard ho ha fet el montblanquí Bernat Ollé i Sergi Badia (17:39) que ha acabat en tercera posició.

Marc Morató torna a ser l’espluguí més ràpid als 15km

Erika Soriano ha estat, per tant, la primera classificada espluguina de la cursa de 5 quilòmetres, mentre que Marc Morató encapçala la llista dels espluguins del recorregut de 15 quilòmetres.

La Cursa Atlètica es repensarà

El Club Atlètic Espluguí havia fet una crida d’última hora per arribar als 400 inscrits, però finalment n’han estat 337. Des de l’organització es creu que la pèrdua de corredors ha vingut condicionada per les fortes calors de l’estiu, però també per la competència d’altres curses i, sobretot, el bon moment que viuen les modalitats de muntanya. Per tot plegat, el president del club, Marc Martí, ha expressat a l’EFMR que ara s’asseuran a valorar l’edició d’enguany i no ha descartat introduir canvis en el recorregut o bé deixar enrere l’itinerari de 100% asfalt.

GALERIA D’IMATGES
(Fotos: Josep Morató i Xavier Lozano)