El Consell Comarcal de la Conca de Barberà amb diversos agents del territori ha presentat la campanya “Només sí és sí”. Es tracta d’una prova pilot per prevenir actituds i agressions sexistes, racistes i lgtbifòbiques. La iniciativa és fruit d’un grup de treball impulsat des del SIAD que es va iniciar al maig amb persones i professionals del món de la joventut, de l’àmbit sanitari i dels cossos de seguretat.

La campanya compta amb uns cartells de difusió per a tots els ajuntaments de la comarca amb frases com  ‘El meu cos, les meves normes’. En el cas de Santa Coloma de Queralt, l’Espluga de Francolí i Montblanc també s’han fet unes formacions per a persones relacionades amb l’oci nocturn.

En aquests tres municipis es durà a terme una prova pilot durant les respectives festes majors. S’instal·larà un punt lila amb una carpa informativa i es reproduiran unes falques durant els concerts. A l’Espluga de Francolí la campanya tindrà lloc aquest divendres 26 de juliol, a Santa Coloma el 17 d’agost i a Montblanc es durà a terme durant la nit del 10 de setembre.

Presentació de la campanya (Foto: Arnau Martínez)

A més a més, hi haurà persones amb un braçalet identificatiu per atendre qualsevol consulta o denúncia i es repartiran adhesius amb el lema de la campanya. En el cas de l’Espluga, es farà durant el primer dia de concerts, en canvi dissabte no hi haurà un punt lila físic, segons ha explicat la consellera d’Igualtat i regidora de Ciutadania de l’Espluga, Aida Morgades.

ÀUDIO: Aida Morgades parla del punt lila de l’Espluga

La coordinadora del SIAD, Laura Anglès, ha remarcat que és una campanya “de prevenció”, tot i que tots els impulsors tenen un document per saber les indicacions en el cas que hi hagi una denúncia.

ÀUDIO: Laura Anglès explica que és una campanya de prevenció