L’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer i l’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró seguiran com a vicepresidenta i tresorer, respectivament, de l’Associació de Micropobles de Catalunya. El passat 13 de juliol es va celebrar l’assemblea anual de l’entitat a Sant Martí Sesgueioles (Anoia) que va aprovar la nova junta amb Mario Urrea, alcalde de Torrebesses (Segrià) com a president. Urrea substituirà Maria Carme Freixa, que s’incorpora al Consell Assessor.

Es tracta d’una proposta continuista, Urrea encapçala un equip de treball format per Carme Ferrer (alcaldessa de Senan) com a vicepresidenta, Cesc Salamé (regidor de Copons) com a secretari, en substitució de Mon Bonaterra (Vilamaniscle), i amb Artur Miró (alcalde de Vilanova de Prades), que manté el seu càrrec com a tresorer.

Vicepresidències territorials

Un dels objectius principals de la candidatura és el de seguir creixent, tant en nombre d’associats -fins arribar al 60% dels micropobles de Catalunya- com en representació i repercussió al territori. En aquest sentit, durant el transcurs de l’assemblea va sorgir la possibilitat de crear unes vicepresidències territorials (a nivell de demarcació o comarca) per tal de deslocalitzar l’activitat de l’Associació. Tot i que una desena de representants de municipis allí presents es van oferir com a vicepresidents de les seves zones, encara s’esperen més nomenaments. Per altra banda, la realització de jornades itinerants també va ser una de les idees més aplaudides de la nova junta.

Entre els punts més destacats de l’ordre del dia hi havia l’explicació de les esmenes recollides sobre l’esborrany de l’Estatut dels Micropobles a càrrec del jurídic i secretari Cristian Cimadevilla Magri, que va acceptar formar part de l’Associació com a assessor tècnic; o la presentació de diferents informes que quantifica la valuosa tasca realitzada en els darrers anys (un centenar de reunions i contactes mantinguts anualment; la proposta d’adhesió i suport a la iniciativa per a la creació de la figura del defensor/a de les generacions futures promogut per la Fundación Savia, el desenvolupament del Projecte Hamlets, etc., i la feina de divulgació de l’àrea d’energia feta per la Maria Crehuet).