La pregonera Assumpta Farran se centrarà en la correlació entre l’impuls del cooperativisme durant la Mancomunitat de Catalunya a l’Espluga i la necessitat actual de modernitzar el sector de l’energia des de les zones rurals. Farran ha subratllat que “l’Espluga té recursos energètics per donar i vendre”. Ho ha dit en una entrevista a l’EFMR.

ÀUDIO: Assumpta Farran explica el fil argumental del pregó

Farran ha defensat que impulsar la transició energètica és més fàcil a comarques, tenint en compte que “les normatives municipals de les grans ciutats són molt complexes”. “Les energies renovables requereixen d’espai i les ciutats no en tenen”, ha afegit.  

ÀUDIO: Farran parla de la transició energètica

Sobre el cost elevat dels equipaments tècnics per a produir energia renovables, Farran ha comentat que “tenim una estructura fiscal i legal pensada per l’era dels combustibles fòssils”. En aquesta línia, ha expressat la seva voluntat per treballar perquè el finançament inicial sigui modulat al consum anual, de manera que cada any l’usuari només pagui la part proporcional que s’estalvia.

Finalment, la pregonera ha explicat que quan l’alcalde li va proposar de fer el pregó va sentir “vertigen” perquè no ha estat implicada amb l’Espluga ja que només passa temporades durant el mes d’agost.

El pregó, en directe a l’EFMR

Farran és llicenciada en ciències físiques per la Universitat de Barcelona, també ha cursat el grau de Química atmosfèrica per la UNED i el postgrau en dinàmica de contaminants atmosfèrics per la UPC, a més del màster en Medi Ambient i Energia. També té formació en lideratge i innovació a les administracions per IESE  i en col·laboració públic-privada per ESADE.

La seva carrera professional està molt vinculada en l’àmbit de l’energia i el medi ambient. En els darrers 8 anys he estat directora general de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat. Actualment és membre del patronat de la Fundación Energías Renovables i membre del Consell Acadèmic de AEDIVE (Asociación empresarial para el desarrollo e impulso del vehículo eléctrico).

El pregó tindrà lloc a la Plaça d’en Canós dijous 25 de juliol a les 7 de la tarda i es podrà seguir en directe a l’Espluga FM Ràdio, al 107.4 FM, a EFMR.cat i al canal de la TDT.