El festival Essències tornarà a Montblanc el divendres 30 i el dissabte 31 d’agost per omplir el fossar de Santa Tecla de música i de gastronomia. Enguany s’habilitarà un espai a prop dels concerts amb un escenari pensat pels infants i diversos foodtrucks. Aquesta zona serà d’accés gratuïta a diferència del lloc principal del festival.

El director del festival, Pere Manresa, ha explicat que han optat per aquest espai gratuït perquè hi ha gent que només està interessada amb la gastronomia i els vins. Encara no s’ha fet públic però on s’ubicarà, a l’espera d’alguns permisos.

ÀUDIO: Pere Manresa explica el nou espai

Essències marida oïda i paladar. A més a més de les propostes musicals, el festival es complementa amb gastronomia de diversos foodtrucks del territori i de vins i caves de la DO Conca de Barberà. Enguany l’entrada d’una sola nit serà de 15 euros i l’abonament per totes dues de 24 euros.

Perico Sanbeat Flamenco Quartet se suma al cartell

La primera nit pujaran sobre l’escenari Carles Benavent, The Sey Sisters i Gorka Benítez seran els encarregats d’amenitzar les dues nits d’estiu. A més a més, durant la presentació, s’ha anunciat la incorporació de Perico Sanbeat Flamenco Quartet divendres a les 22 h. L’artista presentarà el seu nou projecte, Flamenco Quartet amb Albert Sanz al piano, Miquel Álvarez al baix i Sergio Martínez a la bateria.

Dissabte Gerard Quintana presentarà ‘Intocables’ i també hi estarà Xarim Aresté, Quimi Portet i Namina.

Presentació del festival Essències (Foto: Arnau Martínez)

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha destacat la qualitat dels grups de música, assegurant que “Montblanc acabarà sent un referent musical”. En la mateixa línia, el regidor de Turisme, Oriol Pallissó, ha comentat que “l’any passat vam trobar la dimensió més encertada” del festival.

ÀUDIO: Josep Andreu destaca la qualitat dels grups musicals

ÀUDIO: Oriol Pallissó parla del festival Essències