Montblanc celebrarà el 9 i 10 d’agost la primera mostra de cerveses artesanes. Es tracta d’una jornada emmarcada en el programa d’activitats de #Safrània365, que té la voluntat de promocionar els productes agroalimentaris del territori.

Es podran degustar fins a cinc cerveses elaborades a les comarques que formen part de la Ruta del Cister: La Montblanquina, la Segarreta, Les Clandestines, Matoll i Boixets. Entre aquestes, una feta especialment per l’ocasió. L’ha elaborat l’empresa Boixets de Vimbodí i Poblet i està feta amb safrà i aigua de les muntanyes de prades. La cervesa #Safrània365 es podrà degustar únicament a la mostra organitzada per l’Oficina de Turisme. També hi haurà degustacions gastronòmiques de la Cooperativa Fet a la Conca.

Els tastos es faran en gots de vidre creats per l’ocasió i es podran adquirir per 2 euros. La mostra tindrà lloc entre les 7 i les 11 del vespre i estarà acompanyada de la música del DJ Energy For You.

A banda de les degustacions, també es faran activitats familiars. En concret, dos tallers gratuïts: un sobre el procés d’elaboració de la cervesa i un altre de mes creatiu perquè els més petits puguin pintar ampolles de cervesa. El mateix cap de setmana, a més, es farà una plantada de safrà al camp que l’empresa Aromis té a Montblanc. Es farà el 10 i 11 d’agost i les inscripcions ja estan obertes. Tot plegat s’emmarca en el projecte PECT Turístic, del qual forma part l’Ajuntament i que lidera la Diputació de Tarragona.