Aquest dissabte, 27 de juliol, se celebrarà la 42a edició de la Cursa popular de l’Espluga amb la cursa de 15 km i també la de 5 km. La prova es desenvolupa per l’entorn del Monestir de Poblet i les Muntanyes de Prades, a més a més, de recórrer el municipi passant pels llocs més emblemàtics.

Tot i fer-se en dates complicades a causa de la forta calor, els corredors que participen agraeixen els 7 punts d’avituallament d’aigua durant el recorregut. Un any més la Cursa Popular de l’Espluga de Francolí se suma a la causa solidària amb Noe Gaya, una espluguina que pateix una lesió cerebral i que participa en l’activitat fent cinc quilòmetres amb una cadira especial.

ÀUDIO: Eva Bonet, membre de la junta del Club Atlètic Espluguí, parla de l’edició d’enguany

Una de les curses més antigues de Catalunya

Fa 42 anys que la Cursa de l’Espluga és el punt de trobada de molts corredors de fons de Catalunya i un final de temporada per la majoria. L’aventura va començar l’estiu de 1978 esdevenint la cursa popular més antiga de Catalunya. També va ser de les primeres a introduir el sistema de control Championchip, un procés innovador en la seva època, per obtenir les classificacions de manera informatitzada i l’instant.

El ritme d’inscripcions és baix per l’edició d’aquest 2019, però tots aquells que encara es vulguin apuntar ho poden fer al web caesplugui.cat.

L’EFMR i l’Espluga Audiovisual, en directe a la 42a Cursa de l’Espluga

Un any més, l’equip de l’Espluga Audiovisual oferirà a partir de les 18.30h d’aquest dissabte, 27 de juliol, la retransmissió en directe de la 42a Cursa Atlètica de l’Espluga per l’Espluga FM Ràdio. El programa especial començarà amb la prèvia de la competició que organitza al Club Atlètic Espluguí seguit del seguiment minut a minut de la cursa amb diferents punts de connexió com la línia de sortida i arribada, a la plaça del Centenari.

Retransmissió en directe de la 41a Cursa Atlètica de l’Espluga (Imtage: Pep Morató)