El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha celebrat aquest dilluns el primer ple d’aquest mandat, que ha servit per aprovar la nova estructura organitzativa de l’ens comarcal.

A banda del president Magí Trullols de la FIC qui va ser investit la setmana passada amb 18 vots a favor dels 19, la vicepresidencia ha estat per Carme Pallàs d’ERC. Els consellers i conselleres de la junta de govern que també en formaran part són Josep M. Vidal i Ramon M. Caixal per ERC, Rosa Sánchez i Josep Amill per JxCAT, i Josep Sales per la FIC.

D’altra banda, el plenari va aprovar les competències que tindran els consellers i conselleres comarcals. Sara Janer serà la responsable d’assistència tècnica urbanística, Josep Sales de benestar social, Artur Miró de consum, Joan Canela assumirà cultura, Judit Garcia serà la consellers comarcal d’ensenyament i Carme Pallàs es quedarà amb habitatge.

Ramon Caixal serà el conseller d’hisenda i règim intern, Aida Morgades assumirà igualtat, Carme Amenós serà la responsable d’infraestructures i telecomunicacions, Ricard Miquel s’encarregarà de joventut, esports i participació ciutadana i Josep Amill continuarà al capdavant de medi ambient. Josep Corsellas serà el conseller de mobilitat, Santi Porta assumirà promoció econòmica, Carme Ferrer serà la consellera de sostenibilitat, paisatge i agricultura i finalment Albert Espanyol s’ocuparà de l’àrea de turisme.

El Ple va aprovar també, entre d’altres, la nova composició de l’Organisme Autònom de Desenvolupament i del Consell d’Administració de l’Organisme de Gestió i Control dels Serveis Mediambientals. Ambdós encapçalats per Magí Trullols com a president del Consell Comarcal.

Per últim, el Ple va ser informat també de la ratificació com a gerent del Consell Comarcal de Ramon Palou i Capdevila