El conveni entre l’Ajuntament de Montblanc i el Jovent Republicà per celebrar l’Acampada Jove a la capital de la Conca s’acaba aquest 2019. L’any vinent l’Acampada fa 25 anys i encara no se sap quin municipi l’acollirà. Fa 11 anys que el festival politicomusical de les joventuts d’ERC se celebra a Montblanc, els nou primers es va fer a Arbúcies i després quatre anys a Sant Celoni.

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, dijous passat als micròfons de l’EFMR no va voler confirmar si l’any vinent Montblanc tornaria a ser la seu del festival. De fet, va assegurar que “al setembre ho acabarem de tancar i acabarem d’anunciar les dates i el lloc”.

ÀUDIO: Pau Morales parla del futur de l’Acampada Jove

A més a més que l’any vinent se celebrarà una edició especial, els 25 anys, cal tenir en compte que ja en fa 11 que l’Acampada es fa a Montblanc. D’altra banda, abans de tancar cada edició, gairebé sempre s’havia fet pública la renovació del conveni. L’acord actual es va signar el 2016 quan era director del festival Gerard Gómez i contemplava que els pròxims quatre anys, fins el 2019, Montblanc acolliria l’esdeveniment.

Estudien altres espais

Fonts del Jovent han explicat a l’EFMR que estan estudiant la possibilitat de canviar la ubicació de l’Acampada Jove aprofitant els 25 anys. Amb tot però, costa trobar espais adequats a les necessitats del festival i que compleixin la normativa vigent a l’hora d’organitzar aquests tipus d’esdeveniments.

Morales insistia dijous passat que “estem mirant totes les possibilitats perquè creiem que ho hem de fer. La decisió la prendrem en conjunt a principis de setembre”. El mateix alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assegurava al maig durant la presentació que si tornava a guanyar les eleccions, la setmana següent cridaria als del Jovent per renovar el conveni. De moment, no s’ha produït aquesta signatura.

ÀUDIO: Pau Morales explica que estudien totes les possibilitats