La Festa Major de Sarral 2019 donava el tret de sortida aquest diumenge amb diferents actes que donaven vida i moviment a la localitat. En primer lloc, com és tradicional, va tenir lloc la inauguració de l’exposició de manualitats i patchwork a la llibreria L’Studi. Seguidament, tenia lloc una altra inauguració, aquesta vegada a la Sala Josep Puig Torné de l’Ajuntament de Sarral, on es presentava l’exposició de pintures de José Antonio Luna.

Tot seguit, es feia l’entrega de premis del Concurs de Cartells de la Festa Major de Sarral 2019. L’accèssit, era per Josep Amill Fontanals, a qui el consistori feia entrega de 40€. El segon premi, amb la reixa de l’Ermita dels Sants Metges com a protagonista, i contraportada del programa de Festa Major, era per Mei Casabona, amb un premi de 75€. Mentre que el primer premi, i cartell de Festa Major, era per Carla Pérez, amb 150€ com a guardó.

La jornada seguia amb el pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament a càrrec de Josep Maria Freixas Bonet, veí de Sarral i premi d’Honor del Consell Comarcal de la Conca de Barberà 2019 a Ferreria Freixas pels seus més de 100 anys. Amb un missatge molt personal feia un recorregut per les 5 generacions de la seva empresa i per com la seva família l’ha acompanyat en aquest camí. Normalment, l’acte hauria finalitzat després del pregó amb un aperitiu popular gentilesa d’Europastry, Cooperativa Vinícola de Sarral i Celler Rosa M. Torres; però aquest any, després de l’aperitiu hi havia una sorpresa, la reaparició dels Gegants de Sarral.

Aquests, acompanyats pels capgrossos, han ballat a la Plaça de l’Església acompanyats pel grup de grallers de la Coral Infantil Al Ritme, després de molts anys de no formar part de les festes. Tots els sarralencs i sarralenques es mostraven molt contents de poder tenir de nou als Gegants ballant a Plaça. En la mateixa línia, l’Alcalde de Sarral, Jaume Fornés, es mostrava entusiasmat amb la recuperació dels Gegants i amb la implicació que les diferents entitats del municipi han tingut per fer possible aquesta reaparició i en definitiva, la Festa Major. És per això, que Fornés i el seu equip inciten a la participació ciutadana i a que tots els sarralencs i sarralenques surtin al carrer per gaudir de la Festa Major.

Els actes s’allargaran fins diumenge 28 de juliol, amb diferents activitats previstes per totes les edats. Els actes han tingut lloc aquest cap de setmana, amb la Festa de fi de curs de l’Escola Bressol Municipal el Patufet, la Gimcana Cultural, i la caminada nocturna i sopar organitzat pel Patronat de l’Ermita dels Sants Metges que va aplegar més de 150 persones.