L’Espluga ha viscut durant tota la tarda d’aquest dissabte la Trobada Gegantera més multitudinària. Una trobada on una cinquantena de gegants i gegantes i més de cinc-cents grallers, portadors i portadores s’han donat citat. En total disset colles vingudes de diversos punts de Catalunya i Castelló han fet ballar els gegants, nans i gegantons.

En declaracions a l’EFMR, Magda Buldó, presidenta de l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans, ha remarcat el caràcter biennal que ha adquerit la trobada, que en un inici se celebrava cada cinc anys:”Es va decidir fer la trobada cada dos anys, d’aquesta manera es podia abarcar molt millor a nivell organitzatiu i també a nivell econòmic”.

ÀUDIO: Magda Buldó explica per què la trobada va passar a ser biennal.

La importància dels elements de cultura popular

Aida Morgades, primera tinent d’alcalde i responsable de l’àrea de Ciutadania, Esports i Igualtat, ha comentat que:”estem molt contents de celebrar la Trobada Gegantera, setze colles, més de quatre-centes persones…Donem les gràcies a l’Associació Cultural dels Grallers, Gegants i Nans perquè ha suposat que hi hagi hagut moviment al poble”.

Tant la Presidenta de l’Associació, Magda Buldó, com el cap de colla dels Gegants, Jordi Batet, han coincidit en elogiar la Trobada Gegantera: “Qualsevol trobada és un fet molt positiu pel poble perquè es vegi la cultura popular ben viva”.

Així doncs, la Trobada ha començat amb una plantada a la Plaça Montserrat Canals, seguida d’una cercavila pels carrers de la vila que ha finalitzat amb la popular ballada final a la Plaça de l’Església, amb els Gegants de la Plaça Nova de Barcelona com a protagonistes.

Galeria d’imatges de Pep Morató i Edu Sánchez