L’Acampada Jove, el festival polític i musical de referència als Països Catalans, ha tancat avui l’edició més reivindicativa a Montblanc. Més de 27.000 mil persones s’han aplegat a la capital de la Conca de Barberà durant tres dies per viure la festa i la lluita amb els concerts de Oques Grasses, Zoo, Buhos, Auxili, Boikot, El diluvi, Pupil·les, Tribade, entre molts altres.

El director del festival, Pau Morales, ha valorat l’Acampada Jove 2019 molt positivament “l’Acampada Jove s’ha consolidat com a model de festival políticomusical, augmentant l’oferta musical i de xerrades i posant rumb cap a la 25a edició de l’Acampada Jove. A més, Morales ha afirmat que “l’essència de l’Acampada Jove són els més de 500 joves del Jovent Republicà que treballen durant 3 dies de manera voluntària per tal de fer possible el festival autogestionat i de referència dels Països Catalans”.

Ventiladors, guanyadors del concurs de grups novells

Durant aquests tres dies també s’ha celebrat a Montblanc el concurs Música Jove, de grups novells que organitza l’Acampada Jove. Enguany, els guanyadors han estat els finalistes del Maresme, Ventiladors. La rumba dels maresmencs dels maresmencs ha captivat el jurat i públic en la catorzena edició del concurs Música Jove.

Torrent insta Sánchez a triar entre l’extrema dreta o el diàleg en l’acte polític

L’acte polític de la 24a edició de l’Acampada Jove celebrada a Montblanc no ha estat una festa de celebració, sinó que aquesta tarda ha estat un altaveu de reivindicacions a l’actual context polític i social. El president del Parlament, Roger Torrent, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que faci política i que no es comporti com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta, en relació al ple d’investidura que s’ha de celebrar la setmana vinent. Torrent en declaracions als mitjans ha reafirmat que “Ja n’hi ha prou de tanta arrogància. Li exigim que faci política i això vol dir que triï si es vol deixar arrossegar i acomplexar per l’extrema dreta o plantejar governs progressistes que obrin la porta al diàleg“.

Acte polític de l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)