L’acte polític de la 24a edició de l’Acampada Jove celebrada a Montblanc no ha estat una festa de celebració, sinó que aquesta tarda ha estat un altaveu de reivindicacions a l’actual context polític i social.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha exigit al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que faci política i que no es comporti com si hagués guanyat les eleccions amb majoria absoluta, en relació al ple d’investidura que s’ha de celebrar la setmana vinent. Torrent en declaracions als mitjans ha reafirmat que “Ja n’hi ha prou de tanta arrogància. Li exigim que faci política i això vol dir que triï si es vol deixar arrossegar i acomplexar per l’extrema dreta o plantejar governs progressistes que obrin la porta al diàleg“.

ÀUDIO: Roger Torrent, president del Parlament, parlant sobre el ple d’investidura.

Roger Torrent en l’acte polític de l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

En l’acte hi han intervingut com deiem, Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; però també ho ha fet Raquel Sans, diputada al Parlament de Catalunya per la demarcació de Tarragona; Pau Morales, portaveu del Jovent Republicà; Carme Gomila, regidora de Jovent Republicà a Manacor; i Josep Andreu, alcalde de Montblanc. A més, desenes d’acampats i del Jovent Republicà han omplert la plaça Major de Montblanc.

Torrent, com la resta dels ponents, ha començat recordant els presos i tots els exiliats i reclamant-ne la seva llibertat. També ha assegurat que el partit no “bloquejarà res” i que no posaran “ni línies vermelles ni xecs en blanc, hem vingut a fer política”.

ÀUDIO: Torrent especifica que s’ha de fer República sana

En l’acte reivindicatiu del festival, el director de l’Acampada Jove, Pau Morales, també ha pujat a l’escenari per animar al públic a organitzar-se davant la situació de repressió Catalunya.”Hem de seguir lluitant i reivindicant a aquelles persones que viuen en una situació de repressió“.

ÀUDIO: Parlament de Morales en l’acte polític explicant que s’ha d’aixemplar la base

Acte polític de l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

Durant l’acte, s’ha desplegat una estelada gegant a la façana de l’Ajuntament de Montblanc i també s’ha cantat els Segadors.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc, expresava que no podem esperar tenir els “nostres companys” a la presó.