Foto de portada: Acampada Jove

Aquesta edició l’Acampada Jove no comptarà amb el Ball de bastons de Montblanc a causa de la polèmica oberta per no deixar picar dones. El Jovent Republicà, les joventuts d’ERC, qui organitza el festival, ha pres aquesta decisió per refermar el “compromís polític i reivindicatiu” del mateix festival, segons han explicat fonts del Jovent a l’EFMR.

L’organització està al cas de tots els moviments de l’entitat i de la demanda del col·lectiu #ÉsDeMínims. “Sabem que aquests darrers mesos s’ha forçat un canvi, però que no hi ha hagut cap resposta”, s’ha assegurat. Cal recordar que el Ball de bastons va fer una assemblea el passat 28 de juny per abordar aquesta qüestió després de la pressió popular de diverses entitats i col·lectius del territori. La decisió però, encara no s’ha fet pública. 

El Ball de bastons actuava cada any a l’Acampada Jove a Montblanc fent tallers i participant de la cercavila de cultura popular el dissabte a la tarda. A canvi, els membres de l’entitat rebien diverses entrades per accedir gratuïtament als concerts del festival politicomusical. 

Aquesta setmana, el col·lectiu #ÉsDeMínims va tornar a emetre un comunicat per exigir a l’Ajuntament de Montblanc que retiri la subvenció a l’entitat. El consistori montblanquí però, ha assegurat diverses vegades que no intervindrà en aquesta qüestió, però que elaborarà un Pla d’igualtat que totes les entitats hauran de seguir.