Des d’aquest dijous Montblanc acull, per onzè any consecutiu, milers de joves preparats per a viure la 24a edició de l’Acampada Jove, el festival político-musical que organitzen les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove.

L’arrencada de l’Acampada Jove s’ha fet amb un ambient força calorós que anirà a més en els pròxims dies. Aquest dimecres a la nit, 500 joves ja han dormit a la zona de l’Acampada Jove per poder ser els primers en entrar a la zona de campaments. 

El festival ha obert les seves portes aquest matí, abans de les 11 hores del matí, quan centenars de joves han accedit al recinte per acampar-hi al llarg d’aquests tres dies de concerts, tallers i activitats a la capital de la Conca de Barberà amb les formacions més destacades de l’escena musical dels Països Catalans encapçalant el cartell. Al llarg d’aquest matí ha arribat el gruix important de gent vinguda amb transport particular, bus que ha facilitat l’organització o tren. 

Matí de dijous a l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

ÀUDIO: Pau Morales, director de l’Acampada Jove, explicava la 24a edició

L’Acampada Jove afronta una de les edicions més reivindicativa. Tenint en compte el context polític i social, el director del festival, Pau Morales, ha manifestat a l’EFMR que l’Acampada “serà completa en tot el conjunt de l’estada amb les preses polítiques com a referents”.

ÀUDIO: Morales explica si l’Acampada Jove es celebrarà a Montblanc el 2020

ÀUDIO: El director fa èmfasis amb els punts liles 

L’edició d’enguany porta per lema ‘canviem la història’ en relació a la necessitat d’organitzar-se i implicar-se dels joves per crear una resposta que venci la repressió que patim als Països Catalans. A més, el festival no perd de vista la lluita contra les violències masclistes i LGTBIfòbiques, així com crear consciència de la lluita ecologista i la defensa del nostre territori i entorn.

Entrevista al director de l’Acampada Jove, Pau Morales