La Conca de Barberà ocupa la setzena posició de l’índex sintètic comarcal, una eina d’estudi de l’informe ‘Comarques catalanes: indicadors bàsics de producció, ocupació i atur’ de l’Observatori del Treball i el Model Productiu. L’índex del 2018 de la Conca va ser de -1’9. Aquest índex mesura la posició de les comarques catalanes a nivell socioeconòmic després de mesurar diverses variables de tipus demogràfic, econòmiques, d’atur, sobre noves contractacions i sobre pobresa.

L’informe evidencia altres dades com per exemple l’envelliment de la població que a la Conca se situa al 150,2%, per sobre de la mitjana de Catalunya que és del 119,3%. En aquesta qüestió, la Conca ocupa el número 32 del rànquing, de les 42 comarques de Catalunya.

Pel que fa a l’atur, la Conca ocupa la 14a posició amb 836 persones a l’atur el 2018, el que representa el 9% de la població total. Una taxa inferior a la de Catalunya que és del 10’9% i del Camp de Tarragona amb el 13,6%.