Un grup de veïns i veïnes de Santa Coloma de Queralt es van reunir aquest passat dissabte per abordar la problemàtica de l’aigua potable al municipi. Des del 2008, l’aigua no supera els barems marcats per la Unió Europea de potabilització. És per això que volen constituir-se en una plataforma.

De moment, han creat dues comissions. La primera de diagnosi, “per detectar la situació de l’aigua com la qualitat de l’aigua o l’estat de la xarxa”, ha explicat Anna Albareda, una de les persones del grup impulsor de la plataforma. La segona comissió és la de comunicació per tal d’explicar tota la feina de la plataforma.

“No volem posar pals a les rodes a les administracions, volem estar informats”, ha insistit Albareda. Són diversos els municipis de la Baixa Segarra que no compten amb aigua potable i estan a l’espera del transvasament del Consorci d’Aigües de Tarragona per abastir-se d’aigua de l’Ebre.

ÀUDIO: Anna Albareda parla de la solució al problema de l’aigua potable

Anna Albareda ha explicat que per tenir una “aigua decent” han de tenir descalcificador i osmosi. “És impensable que a l’any 2019 hi hagi municipis sense aigua potable, el que passa és que ens trobem en un racó de províncies”, ha dit Albareda.

ÀUDIO: Anna Albareda valora la situació actual

De fet, aquest dilluns durant la constitució del Consell Comarcal, el president, Magí Trullols, ja va mencionar aquesta qüestió com una de les prioritats a abordar aquest mandat.