https://www.youtube.com/watch?v=YyTAvmdWlpE&feature=youtu.be

Qui ha estat alcalde de Santa Coloma de Queralt fins el passat mes de juny, Magí Trullols, va ser nomenat president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà aquest dilluns a la tarda. Trullols ha estat l’únic candidat a presidir l’ens i ha comptat amb 18 vots favorables, tots els conselleres, excepte un que ha votat en blanc. ERC, Junts per la Conca, la FIC i el PSC repetiran el govern d’unitat del darrer mandat.

Fa un parell de setmanes, la FIC i ERC ja van anunciar un acord de govern per repartir-se la presidència, els dos primers anys per la FIC i els dos últims per als republicans. Un pacte que ha estat criticat per Junts, Josep Amill ha recordat que “no ens ha agradat l’entesa entre ERC i FIC, un pot pensar que només s’han volgut repartir càrrecs. si volíeu un Consell de consens, el comunicat s’havia de fer amb totes les forces que integren el Consell”. I és que la FIC i ERC no van trucar a les altres forces fins que van tancar el seu pacte. Amill, tot i que entraran al govern, ha advertit que “el nostre vot no és un xec en blanc, tot i estar al govern, criticarem tot allò que creiem que no es faci bé”.

ÀUDIO: Josep Amill critica l’anunci d’acord entre FIC i ERC

Josep Sales de la FIC ha recordat el caràcter municipalista de la seva formació: “més que polítics, som primer municipalistes, després comarcalistes i per últim catalanistes”, afegint que «treballem per la comarca o el municipi on tenim representació”. També ha valorat positivament l’acord entre tots els partits: “amb aquest pacte podem estar orgullosos perquè hem aconseguit la unitat”.

ÀUDIO: Josep Sales recorda que són una formació municipalista

D’altra banda, Carme Pallàs d’ERC ha dit que «estem convençuts que tots plegats ens entendrem molt bé». «Frenar el despoblament, millorar l’oferta d’habitatge, avançar cap a la transició energètica i posar en valor  el nostre paisatge són algunes de les nostres prioritat», ha remarcat Pallàs. En una altra línia, ha destacat l’increment de dones conselleres al ple.

ÀUDIO: Carme Pallàs comenta algunes prioritats

Artur Miró, l’únic conseller socialista, ha dit que «estem disposats a treballar per la nostra comarca». Així ha fixat alguns objectius com fer arribar l’aigua potable a la Baixa Segarra o la gestió dels residus i desenvolupar en Pla Estratègic.

ÀUDIO: Artur Miró fixa alguns dels objectius

L’aigua potable, la millora de la xarxa de carreteres i de telecomunicacions i frenar el despoblament

El president del Consell, Magí trullols, votant (Foto: Arnau Martínez)

Finalment, el ja president del Consell, Magí Trullols ha començat el discurs agraint la «unitat» de tots els grups polítics. Trullols ha fixat quatre prioritats. L’aigua potable, “és imperdonable que a ple segle XXI i en un país lliure i solidari encara existeixin escletxes tercermundistes de pobles que no tenen aigua o no és potable”, ha dit sobre aquesta qüestió. També ha subratllat la importància de seguir reivindicant les millores de les carreteres C-241 i C-14 o la finalització de l’A-27 amb el Coll de Lilla.

En un altre àmbit, sobre telecomunicacions, ha comentat que  “no poden existir punts foscos en cap àrea d’influència comarcal”. Per acabar, ha emplaçat als consellers ha treballar per frenar el despoblament: “la gent potser no troba prous atractius per quedar-se. Hem perdut 900 habitants en 5 anys, hem de revertir aquesta situació en la màxima urgència”.

ÀUDIO: Magí Trullols parla de les prioritats de la Conca

Consellers i conselleres del Consell Comarcal de la Conca (Foto: Arnau Martínez)

Carme Pallàs, Santi Porta, Josep Maria Vidal, Aida Morgades, Ramon Caixal, Albert Espanyol, Carme Ferrer, Judit Garcia i Ricard Miquel són els consellers d’ERC. Els representats de Junts per la Conca són Josep Amill, Joan Canela, Carme Amenós, Joan Altimís, Josep Jaume Corsellas, Rosa Sánchez i Sara Janer. De la FIC hi ha Josep Sales i Magí Trullols i Artur Miró del PSC. La setmana vinent es farà un ple extraordinari per repartir el cartipàs.

GALERIA D’IMATGES D’ARNAU MARTÍNEZ: