La Diputació de Tarragona ja ha acabat les obres del vial que uneix el nucli de les Masies i l’Alberg Jaume I amb el Monestir de Poblet. L’ens supracomarcal ha assegurat que es tracta d’un «itinerari segur» per on poden passar tant persones com bicicletes. El carril té gairebé dos quilòmetres i compta amb fins a tres canvis de voral: a villa Engracia, davant la casa de colònies de l’English Summer i a l’entrada del Paratge Natural de Poblet.

Malgrat ser un carril pensat per a bicicletes, molts dels trams no arriben al metre de llargada i hi ha diverses faroles just al mig del vial. Per senyalitzar el vial i protegir-lo de la calçada, s’han col·locat unes pilones. També s’han dut a terme tasques de manteniment i s’han tornat a asfaltar alguns trams de la carretera.

Demanda històrica

El vial entre l’Alberg Jaume I i Poblet és una demanda històrica, fa uns mesos, el mateix director de l’alberg el reclamava, igual que qui era l’alcalde de l’Espluga, David Rovira. L’actual batlle, Josep Maria Vidal, ha valorat positivament el carril: «és un triangle estratègic per l’Espluga de Francolí: les Masies, el Monestir i l’Espluga». Vidal també ha demanat que es faci el tram entre l’alberg i el nucli de l’Espluga.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal valora positivament el vial

Aquesta instal·lació arriba després d’un incident protagonitzat per un autobús i un cotxe al revolt de la casa de colònies de l’English Summer. Llavors es van recollir diverses signatures per millorar aquell traçat. Primer es van talar uns arbres per millorar la visibilitat i durant una visita de qui era alcalde llavors, David Rovira, ell mateix va demanar un carril bici entre l’Espluga i Poblet. “Va quedar una cosa molt inconnexa perquè no hem fet una petició formal, però finalment la brigada de manteniment de carreteres farà aquesta actuació“, explicava Rovira al ple ordinari del mes de març. Ara, ja és una realitat.