Assumpta Farran i Poca serà l’encarregada de fer el pregó de la Festa Major de l’Espluga 2019, que tindrà lloc a la Plaça d’en Canós dijous 25 de juliol a les 7 de la tarda. Ferran té una trajectòria destacada en l’impuls de les energies renovables i la qualitat ambiental. Durant 8 anys ha estat Directora General de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat de Catalunya. 

Assumpta Farran es considera espluguina de fora vila, ja que és nascuda a Barcelona però amb pare, mare i padrins de l’Espluga. Cada estiu passa una temporada a l’Espluga i assegura que des del carrer Sant Antoni s’han pensat les principals idees i estructura del Pacte Nacional per la Transició Energètica de Catalunya, del Pla d’actuació per la millora de la qualitat de l’aire a la Conurbació de Barcelona o del pla PIRVEC per implementar infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric. 

ÀUDIO: El regidor de Festes, Enric Mercadé, parla de la pregonera Assumpta Ferran

El regidor de Cultura i Festes de l’Espluga, Enric Mercadé, ha explicat que amb Assumpta Ferran volen posar de nou “una veu de dona” al pregó. També ha dit que l’han escollit perquè té “una relació estreta amb un dels eixos de treball de l’equip de govern, les energies renovables”.

ÀUDIO: Enric Mercadé explica perquè han escollit la pregonera

Una carrera professional vinculada al medi ambient

Assumpta Ferran (Foto: cedida)

En relació a la formació acadèmica, Farran és llicenciada en ciències físiques per la Universitat de Barcelona, també ha cursat el grau de Química atmosfèrica per la UNED i el postgrau en dinàmica de contaminants atmosfèrics per la UPC, a més del màster en Medi Ambient i Energia. També té formació en lideratge i innovació a les administracions per IESE  i en col·laboració públic-privada per ESADE.

La seva carrera professional està molt vinculada en l’àmbit de l’energia i el medi ambient. En els darrers 8 anys he estat directora general de Qualitat Ambiental i de l’Institut Català d’Energia de la Generalitat. Actualment és membre del patronat de la Fundación Energías Renovables i membre del Consell Acadèmic de AEDIVE (Asociación empresarial para el desarrollo e impulso del vehículo eléctrico).