Caminada nocturna, zumba, jornada sobre el plàstic, concurs d’apilar caixes o el concurs de paelles, entre d’altres, és el que s’ha viscut a la Setmana de la Joventut de l’Espluga, el Faistiu, que es va celebrar la passada setmana.

La regidoria de Ciutadania de l’Ajuntament de L’Espluga fa un balanç positiu de la programació d’activitats de la Setmana de la Joventut. La regidora, Aida Morgades, ha destacat el volum d’actes, 24 en total, tot i això ha remarcat que “els actes consolidats hi havia molta gent, però sí que és cert que el taller de batuts es va anul·lar per falta d’inscrits”. A més a més, creu que “no ha estat tant participativa com els altres anys perquè s’ha fet una setmana abans”.

ÀUDIO: Aida Morgades fa una valoració positiva del Faistiu 2019

Reformular el Faistiu

La regidora també ha explicat que “de cara l’any vinent si que voldríem reformular la Setmana de la joventut, però primer passa per parlar amb l’Associació Auvëngen”. En aquest sentit, volen apostar més pels joves i no tant pels infants.

ÀUDIO: La regidora de ciutadania admet una reformulació de la setmana de la joventut

La principal novetat d’enguany, la jornada sobre el plàstic al Museu de la Vida Rural, va aplegar una quinzena de persones que van debatre sobre l’ús que en fem avui en dia. El bany nocturn i el piscineja es van anul·lar per culpa de la pluja i el taller de batuts per falta d’inscrits.

El Faistiu d’enguany ha mantingut actes que s’han celebrat durant els darrers anys. Entre ells hi ha el concurs de paelles que va aplegar prop de 150 persones i el Correbars esgarriat organitzat per les Ovelles Esgarriades amb centenars de joves i amb 1.700 quintos consumits. Al llistat d’actes tampoc hi falta la caminada nocturna i la proposta musical de la Nits del Francolí.

La setmana de la joventut de l’Espluga està organitzada per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el PIJ Francolí i l’Associació Juvenil Auvënguen, amb el suport de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà.