El festival Essències tornarà a Montblanc l’últim cap de setmana d’agost i l’organització ja ha fet públic la majoria d’artistes que pujaran a l’escenari. Carles Benavent, Namina, Xarim Aresté, Gerard Quintana, Gerard Quintana, Quimi Portet, The Sey Sisters i Gorka Benítez seran els encarregats d’amenitzar les dues nits d’estiu del 30 i el 31 d’agost.

El divendres 30 d’agost, Gerard Quintana obrirà el festival presentant ‘Intocables’, un espectacle on proposa un recorregut a través de cançons prohibides, perseguides, censurades, odiades però mai ignorades, responent a l’esperit d’aquestes per tal de transformar la realitat.

Després serà el torn per a The Sey Sisters, un grup que convida a fer un viatge musical des del gospel fins a la música africana, passant pel soul. També Carles Benavent Trío +  Tomasito. Benavent oferirà per a Essències el seu projecte més personal en format de trio al costat del prestigiós pianista Roger Mas i el sol·licitat percussionista Aleix Tobias. 

El folk de Xarim Aresté i Quimi Portet, dissabte

El guitarrista, cantant i compositor Xarim Aresté se centrarà en el seu últim disc, Els nus i altres mons (U98, 2019). Una història d’amor que comença i acaba és el motiu per cantar des d’allò més carnal i material a allò més sublim i essencial. D’altra banda, Quimi Portet presentarà el seu desè àlbum en solitari, Festa Major d’Hivern (Quisso Records-Fina estampa, 2018). El seu rock reflexiu és amb aquest mig osonenc mig del Guinardó barceloní un vehicle de pensament i catarsi col·lectiva.

També dissabte, Gorka Benítez Trio portarà el seu darrer àlbum a Montblanc, Salalagua (FreshSound New Talent, 2018), dedicat al drama dels nens migrants que creuen el Mediterrani. Finalment, Namina estarà a l’Essències amb el seu tercer disc, ‘Ens endurem el vent’, amb esperit d’evocació i de resistència. 

Essències a Menorca

Essències neix com a projecte l’any 2011, pretén posar en primer terme la música i la gastronomia, difonent-les a través de l’activisme i el compromís de la societat montblanquina. La trobada és organitzada per l’associació cultural homònima, l’Associació Cultural Essències, que des de la capital de la Conca de Barberà ha acollit les primeres tres edicions d’estiu. Aquest 2019 Essències va sumar una edició d’hivern a l’església de Sant Francesc del segle XIV, amb Andrea Motis de cap de cartell.

L’èxit que ha tingut la proposta farà viatjar el projecte Essències a Menorca el proper 10 d’agost, on els vins de la Conca de Barberà maridaran amb la música de Carles Benavent Trio + Tomasito a Es Claustre (Maó).