Josep Francesch té entre les parets de casa seva la col·lecció de samarretes i pilotes de tennis taula més gran de tot el món, conté ni més ni menys que 210 samarretes i 440 pilotes. Considera que cap altre col·leccionista n’ha recollit més i espera poder-ho acreditar amb el Guinness World Records. Francesch ha recopilat el material relacionat amb el tennis taula en un àtic situat a l’Espluga de Francolí.

En concret té exposades en maniquins més de 100 samarretes de diversos jugadors i seleccions de tot el món, a més d’un centenar més que conserva apilades. D’altra banda, en una prestatgeria té 440 pilotes de tennis taula, des de la més vella que és una Nittaku del 1970 fins a la pilota dels Jocs Olímpics de Rio de 2016, una de les més importants de la col·lecció juntament amb d’altres de campionats del món i europeus. Amb les prestatgeries plenes, guarda una seixantena més de pilotes en un calaix.

A l’espera d’aconseguir el record Guiness

El vimbodinenc, que es dedica professionalment al tennis taula, diu que a Catalunya no hi ha cap compilació dedicat a aquest esport. “M’atreviria a dir que és la col·lecció de samarretes de tennis taula més gran del món”, expressa Francesch, tot reconeixent que només coneix una persona de Qatar en té prop de 80 i una altra d’Alemanya que en té més de 100. El jurat del Guinness World Records ja està estudiant la proposta del col·leccionista de la Conca.

La col·lecció, que va començar ara fa 3 anys, s’anomena TTMuseum i a les xarxes socials jugadors de tot el món expliquen la proposta realitzant vídeos oferint les samarretes. Actualment, té més de 3000 followers a @ttmuseum amb més de 200 posts de jugadors nacionals i internacionals donant suport a la iniciativa de Josep Francesch.

Samarretes molt especials

En la sala on hi ha les samarretes el vimbodinenc en té dels millors jugadors del món i de les millors seleccions. El mateix Francesch reconeix que una de les samarretes que li té més estima és la del jugador Vladimir Samsonov, ja que va ser la primera samarreta que va aconseguir. Una altra samarreta important és la de l’actual número u d’europa, Timo Boll. A més a més, té samarretes de col·leccions de Catalunya, Portugal, Polònia, Eslovènia, Romania, Estats Units, Índia, Anglaterra, Croàcia, entre d’altres.

Pilotes de tennis taula velles i belles

Actualment el TTMuseum no està obert al públic, però Francesc espera que en un futur pròxim es pugui obrir, sí que és cert que totes aquelles persones que el vulguin visitar i coneguin el Pep, ho poden fer. La col·lecció va començar amb la samarreta de Vladimir Samsonov, després d’aquesta n’han vingut més de 200 amb un creixement notable aquest últim any que ha estat quan n’ha rebut la meitat.

Francech exposa que el distintiu de la seva col·lecció és tenir totes les samarretes en maniquins, un fet que suposa molta feina en trobar-ne. D’altra banda, exposa que no n’hi ha cap de comprada, un objectiu que es va marcar a l’inici de la compilació.

Entrevista a Josep Francech

1 COMENTARI

Comments are closed.