Aquest dilluns ha començat la Setmana de la Joventut de l’Espluga i ho ha fet amb la principal novetat d’enguany. Tot i això, la setmana no ha començat de la millor manera, ja que es van anul·lar dues activitats per culpa de la pluja.

Una jornada sobre el plàstic celebrada al Museu de la Vida Rural va encetar el Faistiu 2019 que va començar amb una visita guiada a l’Exposició “Plàstic”. Seguidament, una quinzena de persones, van reflexionar i debati sobre l’ús que en fem avui en dia del plàstic, això ho van fer amb la col·laboració del moviment juvenil contra el canvi climàtic “Fridays for Future”. Després de més d’una hora de debat els participants van fer un taller i batucada amb instruments reciclats, la festa va acabar amb un sopar a la fresca al mateix Museu de la Vida Rural.

ÀUDIO: Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, explica la idea d’apropar els joves el museu

ÀUDIO: Gisela Torrents, ambientòloga, explica el debat realitzat al museu

Dues altres activitats que s’havien de fer aquest dilluns era el Piscineja amb activitats aquàtiques per a infants i joves i el bany nocturn a la piscina municipal. Totes dues es van cancel·lar per la pluja que va caure durant el migdia i la previsió meteorològica de les següents hores.

Durant tota la setmana s’aniran celebrant la resta d’activitats com el Concurs de Paelles, el Correbars Esgarriat, el concurs d’apilar caixes, el bany nocturn o el joc de rol de la pastanaga Espluguina.