El servei de transport nocturn de la Conca de Barberà no es posarà en marxa durant aquest estiu. Després de 13 anys portant els joves a les diferents Festes Majors, el Consell Comarcal no oferirà el servei.

Segons ha pogut saber l’EFMR, cap ajuntament de la Conca de Barberà ha demanat el servei d’autocars per transportar els joves de la Conca a les festes dels municipis. Fonts del Consell Comarcal han assegurat que els consistoris no “confien” amb aquest tipus de transport. També han afegit que amb la constitució del nou Consell Comarcal, es reuniran tots els regidors dels ajuntaments per replantejar el transport nocturn i valorar la possibilitat d’oferir-lo els pròxims anys.

13 anys de Transport Nocturn per la Conca de Barberà

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà va començar el projecte amb una prova pilot l’any 2006 amb un nou servei de transport jove, que permetia als nois i noies desplaçar-se a les principals festes i concerts de nit de la comarca, sense necessitat d’agafar vehicle propi.

La iniciativa va néixer per la demanda dels mateixos joves de la comarca, i durant els primers anys va quedar demostrat que la proposta era útil, amb un tant per cent elevat de joves que feien servir el transport. Durant el primer any, des del Consell Comarcal es van programar onze sortides a festes de nit durant tot l’estiu, sol·licitades des dels mateixos municipis.

Un transport que ha anat a la baixa

Des del Consell Comarcal han explicat a l’EFMR que durant els últims anys, la demanda del transport ha anat a la baixa, un fet que s’explica que durant aquests anys molts ajuntaments de la comarca ja no comptava amb aquest tipus de servei. Per exemple, el 2017 l’Espluga de Francolí hi va renunciar i durant la Festa Major no es va oferir aquest servei als joves de la comarca, així com molts altres pobles. L’any passat el servei de transport nocturn de la Conca només va fer parada a dos municipis de la comarca, concretament, a Santa Coloma de Queralt i Montblanc.