El Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí va participar aquest dissabte a la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya celebrada a Gavà. Amb l’assistència de més de 70 colles vingudes d’arreu del territori van fer tres rutes paral·leles pel terme municipal amb un total de 1.200 bastoners d’arreu de Catalunya. 

Els Bastoners de l’Espluga es van desplaçar a Gavà per celebrar la 44a Trobada Nacional de Ball de Bastons. La trobada va aplegar uns 1200 bastoners i bastoneres amb acompanyament instrumental de prop de 500 músics i 800 acompanyants més. La colla espluguina va fusionar els més petits i els més grans per assistir a la jornada bastonera.

Com cada any, la Trobada Nacional va constar de diverses cercaviles que van començar a dos quarts de 6 de la tarda i van acabar confluint en un mateix espai, un sopar per als assistents i un concert per acabar la vetllada.