Damià Amorós, del Museu del Monestir de Poblet, ha estat escollit com a nou vocal de la secció territorial de l’Associació de Museòlegs de Catalunya (AMC), en un acte celebrat a Tarragona aquest passat dimecres.

El Sarralenc ocupa el càrrec de vocal que anteriorment el tenia, Ester Magriñà, directora del Museu d’Alcover. Durant l’assemblea, que va reunir a una quinzena d’associats vinculats a la secció territorial, entre ells membres dels equips del Museu d’Alcover, Museu de Reus, Museu del Port de Tarragona, Museu Comarcal de la Conca de Barberà, Museu del Monestir de Poblet, Museu Diocesà de Tarragona, del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona o del mateix Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, es va decidir el relleu de Magriñà.

Amorós, va exposar alguna de les seves propostes pel nou mandat, com són la major presència de l’AMC en el teixit associatiu de la demarcació, més relació entre els professionals dels museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, i seguir amb la política de formació realitzada des de l’entitat, on destaquen les visites tècniques en centres i museus de la regió. També s’ha remarcat la necessitat d’augmentar les sinergies entre d’altres seccions territorials o delegacions d’associacions professionals del món cultural i del patrimoni a més de millorar les relacions amb les administracions públiques de la demarcació de Tarragona.

Damià Amorós, col·laborador de l’Espluga FM Ràdio amb el programa “Al costat de Casa”, és historiador de l’art i museòleg. Actualment desenvolupa la seva feina al Museu del Monestir de Poblet, recentment remodelat.