Davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir d’aquest divendres, 5 de juliol, s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en 78 municipis de les comarques de l’Anoia, el Pallars Jussà, la Conca de Barberà, la Segarra, la Noguera, el Segrià, el Solsonès i l’Urgell.

A la Conca de Barberà els municipis de Conesa, Les Piles, Llorac, Passanant i Belltall, Santa Coloma de Queralt, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb estan en nivell 3 del Pla Alfa. Les altres poblacions de la comarca arriben a nivell 2, això no vol dir a abaixar la guàrdia tal com ens indica els Agents Rurals.

Durant aquests dies es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins diumenge en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud.

En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.

Consells i recomanacions:
Els 90% dels incendis forestals  s’originen  com a conseqüència de l’activitat humana, ja sigui de forma accidental o per imprudències. Per minimitzar el perill d’incendi s’aconsella:
•Evitar la freqüentació de les zones forestals durant les hores de màxima insolació
•Evitar la circulació de vehicles a motor i l’ús de maquinaria por de zones  forestals en la franja horària entre les 13 i les 18 hores.
•No utilitzar bufadors, serres radials o altres eines que puguin general guspires o sobreescalfaments.
•En cas de detectar una columna de fum prop del bosc o qualsevol conducta que pugui comportar perill d’incendi forestal comunicar-ho de forma immediata a través del telèfon 112.