L’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià ha ingressat un fons bibliogràfic d’uns 2.000 volums sobre la temàtica de la Guerra Civil, la 2a Guerra Mundial, la Falange, el franquisme, el nazisme i el feixisme.

A través de les xarxes socials, l’Arxiu Tarradellas de Poblet ha comunicat aquesta setmana la incorporació d’aquesta documentació, uns volums que s’integraran al Catàleg Col·lectiu Universitats catalanes.

32 fons de personalitats contemporànies

Al llarg dels anys, els fons de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià s’han vist incrementats amb 32 fons documentals, la majoria pertanyen a personalitats contemporànies al president Tarradellas i 13 col·leccions documentals, que completen l’època històrica que abasta la documentació de l’arxiu del president.

Ente els fons més rellevants, s’hi pot trobar el de Lluís Gausachs, secretari personal seu durant 22 anys; el fons de Jaume Miravitlles, comissari de Propaganda de la Generalitat durant la Guerra Civil; els fons personals dels periodistes Carles Sentís i Ramon Barnils. També s’hi conserva documentació dels polítics Carles Andreu AbellóJosep M. Bricall, i Manuel Ortínez, que van desenvolupar un paper important durant la Generalitat restaurada. L’arxiu també conté el fons de Joan Antoni Samaranch, el de l’historiador Paul Preston, autor de diverses obres sobre la història contemporània d’Espanya o del general Domènec Batet, afusellat per Franco.