L’Espluga de Francolí ja prepara una nova edició del Faistiu, la setmana de la joventut, que tindrà lloc del 8 al 14 de juliol. Un any més, s’han programat prop d’una trentena d’activitats per als joves del municipi de totes les edats.

D’entre la programació, la regidora de Ciutadania, Aida Morgades, i diverses representants d”Auvënguen, entitat organitzadora, destaquen la principal novetat d’enguany que està relacionada amb una jornada sobre el plàstic al Museu de la Vida Rural que es farà el proper dilluns 8 de juliol, amb una visita a l’exposició “Plàstic”, un debat sobre el plàstic, un taller i batucada amb instruments reciclats i per acabar sopar a la fresa.

La plaça Montserrat Canals tornarà a ser l’epicentre de les activitats, que presenta un programa molt complet. La Setmana de la Joventut d’enguany incorpora novetats però manté actes que s’han celebrat durant els darrers anys, com són el Concurs de Paelles, el Correbars Esgarriat, el concurs d’apilar caixes, el bany nocturn o el joc de rol de la pastanaga Espluguina. A més a més, es manté l’aposta de les Nits del Francolí, una oferta musical que es durà a terme el dimecres i el dijous.

Aquest any també s’ha modificat el dia de la festa jove, que passa a ser divendres, en compte de dissabte. La festa comptarà amb el grup de versions La Cosa Nostra i en acabar DJ Enredu. El Montblancquí, Arnau Rodríguez, ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell de la Setmana de la Joventut 2019.