Aquest dimarts s’ha constituït el ple de la diputació de Tarragona sense cap diputat provincial de la Conca de Barberà. Fins a mig mandat, la comarca no hi serà representada.

Dels 27 integrants del nou plenari, 20 homes i 7 dones, cap d’ells és de la Conca de Barberà, tampoc del Priorat, que és l’altra comarca del Camp de Tarragona sense representant a l’ens provincial.

Els acords interns dels partits propiciaran canvis d’alguns dels representants d’aquí dos anys. Pel que fa a Junts per Catalunya, Marc Rovira, actual alcalde de Barberà de la Conca, substituirà a Marc Ayala regidor de la capital de l’Alt Cam. L’EFMR també ha pogut saber que per part d’Esquerra Republicana l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, farà el relleu a Jordi Cartanyà de l’Alt Camp a mig mandat.

Consell d’Alcaldes de la Conca amb Carme Ferrer a l’esquerra i Marc Rovira a l’extrem dret de la imatge (Imatge: Gerard Bosch)

En aquest ple de constitució també s’ha conegut el pacte entre ERC i Junts per Catalunya que ha permès que Noemí Llauradó d’Esquerra Republicana es convertís en la primera dona que assoleix la presidència de la Diputació de Tarragona. Al costat d’ella 27 diputats més conformen la Diputació de Tarragona.