L’atur a la Conca de Barberà ha baixat aquest mes de juny fins a les 667 persones, suposant un descens de 37 aturats respecte al més anterior. En comparació amb el juny de l’any passat baixa un 0,47% amb 667 aturats, ja que llavors van ser 760 les persones inscrites sense feina. Ens hem de remuntar a principis de 2008 per trobar una dada similar a la d’aquest 2019. La xifra d’aturats no se situava per sota dels 700 inscrits des del juny del 2008.

El municipi on la taxa d’atur és més alta és a Forès amb un 16,67%, una dada que contrasta amb les persones aturades, només dos. Per darrere trobem Conesa, Savallà del Comtat, Vilaverd, Llorac i Senan.

Pel que fa als pobles més grans, Santa Coloma de Queralt té 96 persones a l’atur 8 menys que el mes passat, Montblanc 258, 19 menys que el mes de maig, Sarral només baixa dos aturats i es manté amb 54 i Vimbodí i Poblet es queda amb 26 aturats, un menys que el mes anterior. En canvi l’Espluga de Francolí guanya dos aturats i l’atur registrat el mes de juny és de 128. Les poblacions de Blancafort, Passanant i Belltall, Rocafort de Queralt i Vilaverd han guanyat tots un aturat.