L’aforament màxim de la piscina municipal de l’Espluga de Francolí s’ha tornat a assolir aquest dissabte. Entre les 4 i les 6 de la tarda ja no s’hi podia accedir perquè ja hi havia accedit el màxim nombre de persones permès. El problema arriba en plena onada de calor i quan l’Ajuntament del municipi ha facilitat l’accés gratuït a totes les persones.

La mateixa situació es va produir aquest divendres, en el primer dia de gratuïtat a la piscina municipal. L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, assegura que els tècnics de l’Ajuntament van calcular l’aforament tenint en compte la superfície d’aigua i aquest ha estat de 200 persones amb un socorrista. Afegeix que s’ha de vetllar per la seguretat dels treballadors, concretament els socorristes.

Segons ha explicat Vidal, la manca de disponibilitat de socorristes i de previsió no ha permès contractar-ne un altre, que hauria permès arribar a 240 persones d’aforament. La cua a les taquilles era d’unes 25 persones a l’hora punta de la tarda.

ÀUDIO: Josep M. Vidal explica la situació que s’ha viscut aquest dissabte

Les queixes dels usuaris vénen, principalment, dels abonats que a causa de la gratuïtat no han pogut entrar malgrat pagar la temporada o els 15-30 dies, tot i això, Vidal assegura que la gent ho ha entès.

ÀUDIO: Vidal explica que fins ara no hi havia el cartelll d’aforament

L’Espluga de Francolí conjuntament amb Montblanc, Solivella, Sarral, Santa Coloma de Queralt i Barberà de la Conca van decidir obrir la piscina municipal dels respectius pobles de manera gratuïta per fer front a l’onada de calor fins aquest diumenge. Aquest dissabte a l’Espluga s’ha arribat a una temperatura màxima de 39.4 °C.