Un any més i ja en van 29, la Denominació d’Orígen Conca de Barberà va escollir els seus millors vincs i caves, en un acte de lliurament de premis que es va fer aquest divendres a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc.
Prèviament, el 23 de maig, s’havia realitzat el tast dels vins a l’Hostatgeria de Poblet. Aquest any hi van participar fins a 11 categories de vins, amb un total de fins a 73 vins: 18 blancs, 6 rosats, 34 negres i 15 escumosos.
A l’acte de lliurament dels premis hi van assistir, entre d’altres, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, el president de l’INCAVI, Salvador Puig, el president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, els membres de la junta del Consell Regulador.
Resultats del 29è Concurs de vins DO Conca de Barberà
Millor vi BLANC JOVE
LLUM – Sanstravé chardonnay/muscat 2018, del celler Cal Gasset
2n classificat: PUIG DE SOLIVELLA macabeu 2018, de Castell D’Or
3r classificat: CARA NORD blanc 2018 de Cara Nord Celler
Millor vi ROSAT JOVE
CARA NORD rosat trepat 2018, de Cara Nord Celler
2n classificat: EL FOLLET syrah 2018, de Rendé Masdéu
3r classificat: ELS NANOS rosat trepat 2018, del celler Mas Foraster
Millor vi NEGRE JOVE
JOVE I ROIG merlot 2018, del celler Cal Gasset
2n classificat: ENCANTATS ull de llebre 2018, de Gerida Viticultors
3r classificat: ELS NANOS negre 2018, del celler Mas Foraster
Millor vi NEGRE FERMENTAT I/O CRIAT EN FUSTA
LES GALLINETES 2018, del celler Mas Foraster
2n classificat: TOSSAL DE LA SALUT garnatxa negra 2016 del celler Abadia de Poblet
3r classificat: PORTELL merlot 2017, del celler Vinícola de Sarral
Millor vi NEGRE TREPAT
GRILLAT 2018 del celler Pla de la Masó
2n classificat: TREMPAT 2018 del celler Marta Pedra
3r classificat: CARLES ANDREU trepat 2017, del celler Carles Andreu
Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA
L’ORNI chardonnay / parellada 2018 del celler Marta Pedra
2n classificat: MONTANYES DE PRADES chardonnay 2017 del celler Molí dels Capellans
3r classificat: ABADIA DE POBLET macabeu / parellada 2016 del celler Abadia de Poblet
Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA
ARNAU syrah 2015, del celler Rendé Masdéu
2n classificat: JOSEP FORASTER criança 2016 del celler Mas Foraster
3r classificat: ABADIA DE POBLET 2016, del celler Abadia de Poblet
Millor vi NEGRE RESERVA
MANUELA VENTOSA 2012, del celler Rendé Masdéu
2n classificat: PORTELL reserva 2013, del celler Vinícola de Sarral
3r classificat: JOSEP FORASTER Selecció 2011, del celler Mas Foraster
Millor ESCUMÓS BRUT
CARLES ANDREU 2017, del celler Carles Andreu
2n classificat: LA PARELLADA 2016 brut reserva, del celler Vinícola de Sarral
3r classificat: CASTELL DE LA COMANDA brut, del celler Agrícola de Barberà
Millor ESCUMÓS BRUT NATURE
L’ERA DEL CELDONI 2011, del celler Carles Andreu
2n classificat: SANSTRAVÉ Gran Reserva 2014, del celler Cal Gasset
3r classificat: LES TRES NAUS brut nature 2014, de Cellers Domenys
Millor ESCUMÓS ROSAT
CASTELL DE LA COMANDA brut trepat 2018, de Castell D’Or
2n classificat: CARLES ANDREU trepat barrica 2016, del celler Carles Andreu
3r classificat: LES TRES NAUS trepat 2015, de Cellers Domenys