Un any més i ja en van 29, la Denominació d’Orígen Conca de Barberà va escollir els seus millors vincs i caves, en un acte de lliurament de premis que es va fer aquest divendres a l’Antic Hospital de Santa Magdalena de Montblanc.

Prèviament, el 23 de maig, s’havia realitzat el tast dels vins a l’Hostatgeria de Poblet. Aquest any hi van participar fins a 11 categories de vins, amb un total de fins a 73 vins: 18 blancs, 6 rosats, 34 negres i 15 escumosos.

A l’acte de lliurament dels premis hi van assistir, entre d’altres,  l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet, el president de l’INCAVI, Salvador Puig, el president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, els membres de la junta del Consell Regulador.

Resultats del 29è Concurs de vins DO Conca de Barberà

Millor vi BLANC JOVE

LLUM – Sanstravé chardonnay/muscat 2018, del celler Cal Gasset

2n classificat: PUIG DE SOLIVELLA macabeu 2018, de Castell D’Or

3r classificat: CARA NORD blanc 2018 de Cara Nord Celler


Millor vi ROSAT JOVE 

CARA NORD rosat trepat 2018, de Cara Nord Celler

2n classificat: EL FOLLET syrah 2018, de Rendé Masdéu

3r classificat: ELS NANOS rosat trepat 2018, del celler Mas Foraster


Millor vi NEGRE JOVE

JOVE I ROIG merlot 2018, del celler Cal Gasset

2n classificat: ENCANTATS ull de llebre 2018, de Gerida Viticultors

3r classificat: ELS NANOS negre 2018, del celler Mas Foraster


Millor vi NEGRE FERMENTAT I/O CRIAT EN FUSTA

LES GALLINETES 2018, del celler Mas Foraster

2n classificat: TOSSAL DE LA SALUT garnatxa negra 2016 del celler Abadia de Poblet

3r classificat: PORTELL merlot 2017, del celler Vinícola de Sarral


Millor vi NEGRE TREPAT

GRILLAT 2018 del celler Pla de la Masó

2n classificat: TREMPAT 2018 del celler Marta Pedra

3r classificat: CARLES ANDREU trepat 2017, del celler Carles Andreu


Millor vi BLANC FERMENTAT I/O CRIAT EN BÓTA

L’ORNI chardonnay / parellada 2018 del celler Marta Pedra

2n classificat: MONTANYES DE PRADES chardonnay 2017 del celler Molí dels Capellans

3r classificat: ABADIA DE POBLET macabeu / parellada 2016 del celler Abadia de Poblet


Millor vi NEGRE CRIAT EN BÓTA

ARNAU syrah 2015, del celler Rendé Masdéu

2n classificat: JOSEP FORASTER criança 2016 del celler Mas Foraster

3r classificat: ABADIA DE POBLET 2016, del celler Abadia de Poblet


Millor vi NEGRE RESERVA

MANUELA VENTOSA 2012, del celler Rendé Masdéu

2n classificat: PORTELL reserva 2013, del celler Vinícola de Sarral

3r classificat: JOSEP FORASTER Selecció 2011, del celler Mas Foraster


Millor ESCUMÓS BRUT

CARLES ANDREU 2017, del celler Carles Andreu

2n classificat: LA PARELLADA 2016 brut reserva, del celler Vinícola de Sarral

3r classificat: CASTELL DE LA COMANDA brut, del celler Agrícola de Barberà


Millor ESCUMÓS BRUT NATURE

L’ERA DEL CELDONI 2011, del celler Carles Andreu

2n classificat: SANSTRAVÉ Gran Reserva 2014, del celler Cal Gasset

3r classificat: LES TRES NAUS brut nature 2014, de Cellers Domenys


Millor ESCUMÓS ROSAT

CASTELL DE LA COMANDA brut trepat 2018, de Castell D’Or

2n classificat: CARLES ANDREU trepat barrica 2016, del celler Carles Andreu

3r classificat: LES TRES NAUS trepat 2015, de Cellers Domenys