La Setmana de la Joventut de l’Espluga de Francolí, que enguany tindrà lloc una setmana abans del que és habitual, està escalfant motors i ben aviat tindrem entre nosaltres un programa d’activitats escollides pel jovent i adreçades al jovent.  

Una de les activitats que comença el primer dia del Faistiu és la Pastanaga Espluguina, una proposta que ja es va dur a terme l’any passat i que va tenir molt bona acollida.

Es tracta d’un joc de rol que consisteix en eliminar als adversaris tocant-los l’esquena suaument amb una pastanaga. Tots els participants són víctimes i assassins, per tant, cada jugador té com a objectiu eliminar una víctima del joc i, al mateix temps, cada un d’ells és víctima d’un altre jugador.

L’inici del joc serà el 8 de juliol a les 12.00 h, amb el toc del campanar del poble. El joc finalitzarà quan només quedi un supervivent o el 25 de juliol a les 12.00 h. Hi haurà tres premis: el primer premi serà per a la última persona supervivent, el segon per la persona que hagi eliminat més jugadors i el tercer per a la millor esquela. Els premis consistiran en un val de 50€, un de 25€ i un de 15€ per gastar en comerços de l’Espluga de Francolí.

El període d’inscripció finalitza el dilluns, 1 de juliol i per poder-hi jugar cal viure a l’Espluga de Francolí, almenys durant el mes de juliol. També cal acceptar i respectar les normes i les bases del joc. L’edat mínima per participar és 16 anys (nascuts l’any 2003). A banda, els menors de 18 anys hauran d’aportar una autorització del pare, mare o tutor/a legal que podran sol·licitar a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí o al Whatsapp de l’organització 606 303 917.