L’Espluga FM Ràdio comença aquest dissabte 29 de juny la temporada d’estiu amb algunes propostes noves com un magazín estiuenc els dissabtes al matí, Ignorant l’estiu. La programació d’estiu s’allargarà fins al finals de juliol. També continua el Xerrar va bé i La Conca al Dia i s’emetran uns debats sobre ètica realitzats pels alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Joan Amigó.

Cada dissabte a partir de les 12 h, Eduard Sánchez, Pau Huguet, Guillem Tierz i Jofre Majoral es posaran al davant dels micròfons de l’EFMR per fer un magazín de dues hores. Un programa fresc, jove, sense complexes, que es fixarà amb tot allò que passi al territori.

Ignorant l’estiu comptarà amb seccions fixes com recomanacions de llibres gràcies a la bibliotecària Núria Estadella, un espai de gastronomia, música en directe o diversos sortejos. També comptarà amb la col·laboració del museòleg Damià Amorós. Això serà la primera hora, a partir de les 13 h, el programa inclourà l’Informatiu cap de setmana per saber tot allò que ha passat a la Conca de Barberà. A partir de les 13.30 h, els clubs esportius de la comarca faran balanç de la temporada.

Debats sobre ètica

Debat dels alumnes de l’Ins. Joan Amigó (Foto: Arnau Martínez)

Una nova proposta són l’emissió els dissabtes a les 11.30 h dels debats sobre ètica que han realitzat els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut Joan Amigó de l’Espluga. Gràcies a l’assignatura d’ètica i sota la batuta del professor de filosofia, Sergio Pascual, els nois i noies han abordat temes complexos com l’accessibilitat o l’uniforme a les escoles i als llocs de treball.

El Xerrar va bé sortirà de l’estudi (Foto. Arnau Martínez)

D’altra banda, la Rosa Sánchez i la Dulci Álvaro seguiran amb aquelles converses que mai acaben amb el Xerrar va bé, però sortiran de l’estudi per fer el programa des de sopars d’estiu amb els amics o des de la mateixa piscina de l’Espluga. Serà cada dimecres a les 20 h i els diumenges a les 11 h en remissió.

El repàs de l’actualitat de l’Espluga i la Conca seguirà ocupant un pes important gràcies a La Conca al Dia que seguirà la seva emissió diària a les 11 h i l’Informatiu a les 15 h i a les 19 h.

L’oferta radiofònica es completarà amb propostes de les ràdios locals adherides a la Xarxa de Comunicació Local i de remissions de programes d’aquesta temporada com el Pedrís, l’Escenari, el Persones que eduquen o Al costat de casa.

35a temporada

D’aquesta manera, l’Espluga FM Ràdio clou la 35a temporada amb gairebé una trentena de propostes que han omplert de contingut la graella de l’emissora diàriament. Amb les veus de sempre i també de noves gràcies als voluntaris de l’Espluga Audiovisual. A més a més, el febrer passat es va efectuar un canvi a la coordinació de la ràdio, Arnau Martínez va agafar el relleu de Gerard Bosch, qui ha continuat com a coordinador de l’Espluga Audiovisual.

El final de la temporada ha estat marcat per la campanya electoral, les eleccions del 26 de maig i el canvi de govern de l’Espluga. Durant aquest període, l’EFMR va tornar a ser el mitjà de referència de la Conca de Barberà amb un centenar de notícies relacionades amb les eleccions.

Durant el mes de mai, el portal web va registrar 9.000 usuaris únics i 43.000 visites. L’EFMR va coorganitzar amb Tac12 el debat electoral de l’Espluga, va realitzar entrevistes a tots els candidats a l’alcaldia i va oferir l’escrutini electoral en directe durant quatre hores i mitja de programa en directe el 26 de maig.

Tot plegat ha estat possible gràcies a la implicació dels professionals de l’emissora i una cinquantena de voluntaris de l’Espluga Audiovisual, amb el suport de la Xarxa de Comunicació Local.