L’informe anual ‘Comarques catalanes: indicadors bàsics de producció, ocupació i atur’ de l’Observatori del Treball i el Model Productiu del 2018 indica que la Conca de Barberà va ser la comarca de Catalunya amb una major contractació temporal. La Conca es troba al 42è lloc del rànquing amb un 96,6% del total dels contractes amb 21.099 contractes d’aquest tipus.

Pel que fa a l’atur, la Conca ocupa la 14a posició amb 836 persones a l’atur el 2018, el que representa el 9% de la població total. Una taxa inferior a la de Catalunya que és del 10’9% i del Camp de Tarragona amb el 13,6%. L’atur de llarga durada és del 35,2%.

La taxa d’atur entre els joves (fins a 29 anys) és del 15,2 %, unes dècimes per sobre de la de Catalunya (14,8%). La xifra dels de més de 45 anys arriba al 56%. Per sectors, on hi ha més atur és al serveis amb un 67,3%.

El 50% d’ocupació és del sector indústria

Si ens fixem amb els sectors de producció, el pes de la indústria destaca a la Conca amb el 53,6% de l’ocupació. Per darrere hi trobem els serveis amb un 39,3%.

Altres rànquings comarcals de l’estudi, situen la Conca de Barberà en la segona comarca de Catalunya que té més afiliats a la seguretat social d’ocupacions d’alt contingut tecnològic amb 940 persones, el que representa l’11%. Per davant té només el Vallès Oriental que és de l’11,2%.